søndag 19. oktober 2014

Padlet - et nyttig verktøy i skolen

En Padlet, er et nettsted der man kan samle små notiser, filmer, musikk, linker eller dokumenter. Det er på en måte en digital korktavle. Det mest praktiske med det, er at man kan invitere flere til din egen tavle eller Padlet. Man kan også velge å ha tavlen helt åpen, eller å lukke den for et begrenset publikum.



Som administrator eller eier, kan man også velge å måtte godkjenne innleggene før de publiseres for alle andre. Dette kan være en ekstra sikkerhet for å hindre uønskede kommentarer.

Så, hvorfor kan dette være nyttig i skolen? Jo, hvis for eksempel læreren har opprettet en Padlet, og delt adressen med klassen, da kan denne fungere som enten en "beskjed-tavle" eller direkte i læringssammenheng. Når en for eksempel er i oppstartsfasen i en skriveprosess, kan Padleten fungere som et digitalt tankekart. Hvis elevene skal skrive en fagtekst om et tema - vikinger for eksempel, kan hver og en skrive inn hva de vet, linker til nyttige faktasider eller filmer som kan være aktuelle.

En annen positiv ting i disse smart-telefondager, er at elevene enkelt kan gå inn også fra disse og publisere, lese og lenke seg til kunnskap kun ut fra det verktøyet de har i lomma.

Jeg har opprettet min egen Padlet, hvor du gjerne kan komme med forslag til konstruktiv bruk av dette verktøyet i skolen.

4 kommentarer:

  1. Synes det er viktig å få med at man som administrator kan godkjenne innlegg, for dette er jo den største "faren" med programmet. Man kan oppleve uønskede kommentarer mellom elevene, og slik vil vi jo passe oss for. Derfor er jo dette en bra funksjon, og elevene VET at læreren har full oversikt over hva som blir skrevet.

    Godt forslag å bruke padlet som et felles tankekart!

    SvarSlett
  2. Det har du helt rett i, viktig poeng!

    SvarSlett
  3. Godt om bruk av Padlet i undervisninga. Jeg har levert et bidrag på din vegg.

    SvarSlett